1. teden Kapsule priložnosti: Priložnosti v industriji

Članek je objavil: DŠFS Fakulteta za farmacijo, Aškerčeva cesta 7, 1000 Ljubljana, Slovenija Objavljeno: 11 november, 2018 Posodobljeno: 11 november, 2018

🔜 Vabljeni na dogodke v prvem tednu jesenskega dela Kapsule priložnosti, kjer boste imeli priložnost spoznati naslednje zanimive farmacevte:

🚀 dr. Igor Legen, mag. farm. je vodja disolucijskih raziskav v Razvojnem centru v podjetju Lek, kjer uspešno usklajuje vodstveni in raziskovalni del. Je del ekipe raziskovalcev, ki je razvila inovativna simulatorja prebavnega trakta – umetni želodec in umetno črevo. Za to inovacijo so bili nagrajeni s strani Gospodarske zbornice. Več o tem boste lahko izvedeli v torek, 6. 11., ob 17. uri v P4.

🚀 Klemen Korasa, mag. farm. je vodja farmacevtske tehnologije v podjetju Krka. Veselje do raziskovanja ga spremlja že iz srednješolskih klopi, ko je za svojo raziskovalno nalogo prejel prvo Krkino nagrado. Tej je kmalu sledila še druga, prejel jo je za svoje diplomsko delo. V letu 2017 je bil razglašen za Krkinega sodelavca leta. Več o njegovih dosežkih izveste v četrtek, 8. 11., ob 17. uri v P1.

🚀 Izzivi v marketingu: Domnen Kutoša, mag. farm., projektni menedžer v podjetju Novartis, je izkušnje aktivno nabiral že v študentskih klopeh, ko je na evropski ravni leta 2014 postal EPSA Vice President of Mobility. Na zanimiv način nam bo predstavil svojo pestro karierno pot in delo. Te zanima, kako po koncu študija uspešno novim izzivom naproti? Pridruži se nam v torek, 6. 11., ob 18. uri v P4.

🚀 Kozmetika Afrodita d.o.o. že več kot 46 let predstavlja sinonim za kakovostne in naravne kozmetične izdelke za nego obraza, telesa in las. Kako pa sploh poteka razvoj novega kozmetičnega izdelka? Koliko časa preteče od ideje do realizacije? Kakšen kader potrebuje uspešno kozmetično podjetje?
Odgovore na ta vprašanja bosta podali predstavnici razvojnega laboratorija Kozmetike Afrodita, Nina Pečak, mag. farm., in Marjetka Gajšek, univ. dipl. inž. kem. tehn., ki nam bosta predstavili ozadje razvoja in nastajanja novega kozmetičnega izdelka in sicer v sredo, 7. 11. ob 17. uri v P1.

🚀 Si predstavljate, da bi vas že pred končanim študijem čakala zaposlitev? Kakšen je preskok iz fakultete v industrijsko tehnologijo nam bosta predstavila Nejc Klemenc in Leon Rižner, ki sta v podjetju Lek zaposlena kot procesna tehnologa v razvoju zdravil. V sredo, 7. 11., ob 19.00 v P1. Ne zamudite!

🚀 Z nami bodo tudi predstavniki podjetij Lek d.d. in Krka d.d., ki nam bodo predstavili zaposlitvene priložnosti v omenjenima podjetjema. Svoje priložnosti v podjetju Lek d.d. boste lahko spoznavali v sredo, 7. 11., ob 18. uri v P1, podjetje Krka d.d. pa se nam bo predstavilo dan kasneje, torej v četrtek, 8. 11., ob 18. uri v P1.