Novosti v zdravljenju pljučnega raka

Članek je objavil: DŠFS Objavljeno: 20 november, 2020 Posodobljeno: 28 november, 2020

Novosti v zdravljenju pljučnega raka

24 24 people viewed this event.
Društvo študentov medicine Slovenije, Društvo študentov Medicine Maribor, Društvo študentov farmacije Slovenije in OnkoMan vas vabimo na onkološki kongres “Novosti v zdravljenju pljučnega raka”!
 
Letos bo kongres izveden nekoliko drugače, in sicer v obliki predavanja, ki bo potekalo preko YouTube platforme.💻
 
Predavala bo doc. dr. Mirjana Rajer, dr. med. 👩‍⚕️
 
Predavateljica je specialistka onkologije z radioterapijo. Trenutno še dodatno izpopolnjuje svoje znanje, saj opravlja drugo specializacijo iz internistične onkologije. Deluje tudi na raziskovalnem področju, kjer izvaja številne klinične raziskave, sodeluje pri raziskovanju in delu v paliativni medicini ter komunikaciji z onkološkimi bolniki.
Kot strokovnjakinja na svojem področju nam bo predstavila problematiko raka pljuč, kot drugo najpogostejše rakavo obolenje glede pojavnosti in najpogostejše glede smrtnosti. Kajti leta 2017 je od 1422 obolelih umrlo 1187 ljudi, kar je 83 %.
Rak pljuč velja za tihega ubijalca, saj se znaki bolezni ne pokažejo takoj oz. se pokažejo že prepozno. Kljub temu pa se je v zadnjih 20. letih preživetje pri pljučnem raku povečalo iz 10 % na 18 %, kar gre pripisati zgodnejši diagnostiki in napredku sistemskega zdravljenja. 📈
 
Če vas zanima več o sami bolezni, simptomih, zdravljenju in vsem ostalem, se nam pridružite v torek, 24. 11. 2020, ob 17.00. 📆
 
Vabljeni k poslušanju! 😊
 

Facebook dogodek

To register for this event email your details to hockostudent@gmail.com

Register using webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Date And Time

24. 11. 2020 17:00 to
24. 11. 2020 18:30
 

Location

Online Event
 

Event Types

 

Event Category

Share With Friends