FARMAKROG – informacije za lekarne

Članek je objavil: DŠFS Objavljeno: 22 marec, 2020 Posodobljeno: 22 marec, 2020

V Društvu študentov farmacije Slovenije in Študentski sekciji Slovenskega farmacevtskega društva smo se v trenutni krizni situaciji odločili, da smo Vam pripravljeni na pomoč pristopiti s projektom FARMAKROG.

Razmišljamo o varnejši dostavi zdravil do pacienta, ki bi jo radi vpeljali v delo Vaše lekarne. Za starejše, imunokompromitirane in nepokretne predstavlja čakanje v vrsti pred lekarno veliko tveganje, zato bi dostava zdravil iz lekarne do avtomobila lahko zmanjšala verjetnost za okužbo. Prav tako bi v okviru zmožnosti vsakega kraja lahko razmislili še o dostavi zdravil na dom. Člani DŠFS in ŠSSFD smo pripravljeni pozvati študente, da ponudijo svojo pomoč v domačem kraju. Ker je v vsaki lekarni iz organizacijskih vzrokov situacija drugačna, bi se o podrobnostih dela dogovarjali direktno s študentom samim. Mi smo pripravili vprašalnik, v katerem lahko izrazite svoje potrebe po pomoči, v kolikor se nam javi ustrezen študent, pa Vam posredujemo njegove kontakte.

V kolikor ste prepoznali, da bi projekt lahko koristil Vaši skupnosti, Vas prosimo, da izpolnite Google obrazec: Vprašalnik za lekarne – FARMAKROG.

Hvala Vam za srčno delo, ki je v teh razmerah nepogrešljivo. Upamo, da bomo lahko vsaj malo pripomogli, Vam ali pa Vašim strankam, k ohranjanju oskrbe z zdravili in varni dostavi do pacienta. Za kakršnekoli informacije nam lahko pišete na farmakrog.dsfs@gmail.com ali predsednik@dsfs.si