Kapsula priložnosti: Doktorski študij

Članek je objavil: DŠFS Fakulteta za farmacijo, Aškerčeva cesta 7, 1000 Ljubljana Objavljeno: 7 maj, 2018 Posodobljeno: 7 maj, 2018
31515333_1602055489965412_8285362642676088832_o

Na dogodek je potrebna prijava: https://goo.gl/forms/KAP4KZinyaSZIiCf2

Ste se že kdaj poigravali z mislijo o nadaljevanju študija? Se vam zdi delo mladih raziskovalcev in asistentov na faksu zanimivo, pa ne veste, kako priti do tja? So vam morda samo simpatični, v resnici pa ne veste, kaj zares počnejo? Potem bo naslednji dogodek ravno pravšnji za vas!

Najprej bo prof. dr. Marko Anderluh predstavil različne možnosti opravljanja doktorata, kako poteka postopek prijave in izbire, kakšne kriterije mora kandidat izpolnjevati in kakšne kompetence je zaželjeno, da ima.

Nato se bo predstavila Nika Kruljec, ki je kot mlada raziskovalka zaposlena na katedri za farmacevtsko biologijo že od novembra 2014. Povedala nam bo, kako poteka opravljanje doktorata po programu mladih raziskovalcev na Fakulteti za farmacijo.

Za njo nam bo Helena Vrbanac opisala opravljanje doktorata v podjetju. Sicer je zaposlena kot raziskovalka na Inštitutu za farmacijo in izvaja vaje pri predmetu Farmacevtska tehnologija 2 kot asistentka na katedri za biofarmacijo in farmakokinetiko, svoje raziskovalno delo pa opravlja v podjetju Lek.

Na koncu bomo spoznali še Ivana Stupaka, ki smo ga nekateri srečali že na tednu mehkih veščin. Osvetlil nam bo svojo izkušnjo opravljanja izmenjave v okviru doktorskega študija na matični fakulteti na Češkem.

Ker velikokrat študentje pred opravljanjem raziskovalnega dela za magistrsko nalogo o opravljanju doktorata vemo bore malo, bi udeležbo na predavanju res priporočili vsem, ki jih vsaj malo vleče v to smer. Prepričani smo, da boste dobili odgovore na vsa vaša vprašanja.