Kapsula priložnosti: Vstop na sodobni trg dela

Članek je objavil: DŠFS Fakulteta za farmacijo, Aškerčeva cesta 7, 1000 Ljubljana Objavljeno: 19 april, 2018 Posodobljeno: 19 april, 2018
Pridruži se nam na delavnici Vstop na sodobni trg dela!

Spremembe, ki jih prinaša četrta industrijska revolucija, bistveno vplivajo tudi na poklice, kot smo jih poznali do sedaj. Nekateri poklici izginjajo in jih nadomešča avtomatizacija in robotizacija, nekateri poklici pa doživljajo pomembne transformacije in zahtevajo od profesionalcev nova, drugačna znanja. Po drugi strani pa nastajajo povsem novi poklici, ki jih prinaša nova tehnologija ali pa so posledica drugačnih medčloveških odnosov. Tako bodo pomembni novi poklici nastajali zaradi umetne inteligence, genetike in bločnih verig in zaradi profesionalizacije medčloveških odnosov.

Tisto, kar mladi strokovnjaki potrebujejo, da bi bili na nove izzive kar najbolje pripravljeni, je sodelovalnost, sposobnost dela v timih in na projektih, pa tudi interdisciplinarnost. Ključni kompetenci prihodnosti pa zahtevata od mladih vključevanje v različne obštudijske aktivnosti, ki po večini niso del študijskega programa.

Na delavnici boste izvedeli kako se čim bolj učinkovito pripraviti na vstop na trg in kaj lahko za to storite že danes. Potekala bo v četrtek, 19.4., ob 17.00 v P3.
Ekipa Kapsule priložnosti