Kapsula priložnosti: Zaposlitvene možnosti v Biofarmacevtiki za študente LBM

Članek je objavil: DŠFS Fakulteta za farmacijo, Aškerčeva cesta 7, 1000 Ljubljana Objavljeno: 24 marec, 2018 Posodobljeno: 24 marec, 2018

V sklopu drugega tedna kapsule priložnosti za študente laboratorijske biomedicine pripravljamo predavanje o kariernih priložnostih v biofarmacevtiki Mengeš, Lek.

Biofarmacevtika je najsodobnejša in najhitreje rastoča veja farmacevtske industrije in Biofarmacevtika Mengeš je edini industrijski center za sodobno biotehnologijo v Sloveniji. Na tem področju je v Mengšu zaposlenih več kot 350 strokovnjakov, od tega jih ima 80 % vsaj visokošolsko izobrazbo, kar 34 % zaposlenih pa je magistrov ali doktorjev znanosti.

Vključeni so v razvoj Sandozovih podobnih bioloških zdravil, v celoti pa proizvajajo eritropoetin alfa, enega izmed treh Sandozovih podobnih bioloških zdravil, ki imajo dovoljenje za promet in so na voljo tudi slovenskim bolnikom.

Predaval nam bo Ali Wala, ki bo poleg kariernih možnosti predstavil tudi svojo profesionalno pot od samih začetkov do kariere v Mengšu, kjer trenutno opravlja funkcijo vodje laboratorija za kontrolo kakovosti.

Na predavanje ste, poleg študentov laboratorijske biomedicine, lepo vabljeni tudi študentje farmacije. Po koncu predstavitve bo predavatelj na voljo za vprašanja.