Konferenca EAFP

Članek je objavil: DŠFS Objavljeno: 28 maj, 2014 Posodobljeno: 3 oktober, 2014
eafp

Na Fakulteti za farmacijo je med 22. in 24. majem potekala konferenca Evropskega združenja fakultet za farmacijo (EAFP) – letos pod naslovom Science-based pharmacy education towards better medicines and patient care.

EAFP združuje prek 60 izobraževalnih ustanov s področja farmacije in tako se je na naši Aškerčevi 7 zglasilo kar 130 dekanov in ostalih uglednih gostov evropske farmacije.  Ker smo študentje njihov glavni in primarni fokus (ali pa bi vsaj morali biti), smo bili aktivni tudi na tem dogodku.

Uigrana ekipa je skrbela za samo izvedbo, v soboto pa smo skupaj z Evropsko zvezo študentov farmacije (EPSA) organizirali tudi študentski del programa. Pridružili so se nam študentje iz Španije, Portugalske in Hrvaške.

Skupaj smo obravnavali nekaj najbolj perečih tematik na področju slovenske visokošolske farmacije in izmenjali izkušnje. Naše dosedanje rezultate implementacije študijskih programov smo ocenili in povzetki bodo kmalu javno objavljeni.

Res je škoda, da so vsi profesorji Parallel Session zapustili predčasno in tako niso bili priča plodni razpravi in konstruktivnim rešitvam oseb, ki jim je izobrazba pravzaprav namenjena. Zagotovo bi se z bolj aktivnim in zavestnim poslušanjem mladih rešil marsikateri družbeni problem, tudi na področju šolstva.

Vsem, ki se konference niste udeležili, toplo priporočam, da naslednje leto niste tako inertni in doživite novo izkušnjo, ki vam bo omogočala, da svoj študij kritično ocenite in podate mnenje, ki se ga tako zelo izogibate v anketah na VIS-u.

Prezentacije slovenskih predavateljev študentskega dela so dostopne na

Program konference