Medis natečaj za imena novih farmacevtskih izdelkov

Članek je objavil: DŠFS Objavljeno: 20 april, 2016 Posodobljeno: 20 april, 2016

KREATIVNA DELAVNICA

IDEJE ZA BLAGOVNE ZNAMKE NOVIH FARMACEVTSKIH PRODUKTOV

 

Draga študentka, dragi študent!

Vabimo te, da se udeležiš kreativne delavnice, ki jo organizira farmacevtsko podjetje Medis. Ponujamo ti enkratno priložnost, da si del procesa ustvarjanja novih farmacevtskih proizvodov, in sicer tako, da nam pomagaš poiskati imena za naše nove produkte.

Pomisli, da bi zdravilo nosilo tvoje predlagano ime – to bi ti bilo verjetno v veliko zadovoljstvo in ponos. Poleg tega ti bo udeležba na delavnici prinesla veliko novega znanja o blagovnih znamkah, ki ti bo lahko prišlo prav pri tvoji nadaljnji karierni poti. Spoznal boš podjetje Medis, videl, kako poteka naše delo, ter navezal nove stike s kolegi drugih fakultet. Pripravili pa smo tudi privlačne nagrade.

Zato zberi pogum in pokaži svojo domiselnost in kreativnost!

  1. Način izvajanja

Kreativne delavnice bodo potekale v podjetju Medis, d.o.o., Brnčičeva 1, 1231 Ljubljana, v drugem tednu maja 2016. Točni datumi in ure bodo določeni naknadno. Študentje bodo izbrani na podlagi »hitrih prstov« – tisti, ki se prej prijavi, dobi mesto v skupini, do zapolnitve mest.

Na delavnici bodo študentje prejeli natančna navodila in napotke, ki jih bodo morali upoštevati pri podajanju idej in ki jim bodo pomagala pri iskanju idej. Prejeli bodo veliko novega in zanimivega znanja o blagovnih znamkah.

  1. Tema in predmet delavnic

Vsak sodelujoči na delavnicah bo podal svoje ideje za 9 novih farmacevtskih produktov. Namen kreativnih delavnic je pridobiti imena, ki bi se zaščitila kot blagovne znamke za nove farmacevtske proizvode. Za vsak farmacevtski proizvod iščemo več imen, zato je dobrodošlo, da študentje podajo čim več idej. Imena morajo biti v skladu z vsemi navodili in kriteriji, ki bodo podana študentom na delavnicah.

  1. Nagrada

Izbor bo opravila strokovna komisija, ki jo določi organizator kreativnih delavnic (Medis, d.o.o).

Vsak udeleženi študent bo prejel praktično nagrado (športno majico Medis in izdelke Medisa).

Po izboru strokovne komisije bodo najboljši predlogi poslani v postopek zaščite blagovnih znamk. V kolikor bo kateri izmed predlogov uspešno registriran kot blagovna znamka, bo vsak udeleženec skupine, ki bo predlagala blagovno znamko, prejel finančno nagrado v vrednosti 100 €. Nagrada bo podeljena po koncu postopka, ki običajno traja eno leto.

  1. Avtorske pravice

Avtorji izbranih predlogov, katere bo podjetje Medis poslalo v postopek zaščite, bodo s podjetjem Medis podpisali avtorsko pogodbo. S to pogodbo prenesejo na podjetje Medis vse materialne avtorske pravice. Pogodba začne veljati ob uspešno zaključenem postopku zaščite blagovne znamke.

  1. Rok za prijavo

Vsak zainteresirani posameznik se prijavi do 29.4.2016 na naslov Sara Strasner, sara.strasner@medis.si. Ob prijavi navedite svoje kontaktne podatke: ime, priimek, fakulteto, smer izobraževanja, letnik, elektronski naslov in telefonsko številko. Za morebitne dodatne informacije pokličite Saro na telefonsko številko: 040 557 472.

 

Prijavi se na delavnico, na kateri boš pridobil znanja o blagovnih znamkah, spoznal delo v podjetju Medis in navezal stike s kolegi drugih fakultet, z nekaj sreče pa boš tudi poimenoval novo zdravilo 🙂