Svetovanje pacientom 2016: GLAVOBOL

Članek je objavil: DŠFS Objavljeno: 8 maj, 2016 Posodobljeno: 5 november, 2017
Glavobol COVER (1)

Za začetek malo številk. Na globalni ravni je imela polovica človeške populacije v zadnjem letu težave z vsaj enim glavobolom. Polovica do tri četrtine odraslih, starosti 16–65 let, je trpela za glavobolom v zadnjem letu, od česar jih je 30 odstokov poročalo o migreni. Mesečni glavoboli, dolgi 15 dni ali več, v povprečju mučijo 1,7–4 odstotke svetovne populacije odraslih.
Bolečina v predelih glave, strokovno imenovana cefalgija, pesti ljudi vseh starosti, ras, družbenih položajev in geografskih leg ter spada med najpogostejše zdravstvene težave sodobnega sveta.

Da bi podrobneje spoznali to tematiko oz. osvežili že pridobljeno znanje Vas Drug Dealer vljudno vabi na Svetovanje pacientom 2016.
To bo večdnevni dogodek, sestavljen iz strokovnega večera na temo glavobola, delavnice, namenjene izboljševanju komunikacijskih veščin s pacienti, ter tekmovanja.

Razpored

KOMUNIKACIJA S PACIENTOM
Ponedeljek, 9. maja 2016, ob 18. uri v P7
– asist. Ana Janežič, mag. farm.

STROKOVNI VEČER
Sreda, 11. maja 2016, ob 18. uri v P1
– asist. mag. Aleš Pražnikar, dr. med.
– Mihaela Tršinar, mag. farm.

TEKMOVANJE
Lekarna Vič (ostale podrobnosti bodo znane naknadno)

Na tekmovanju se boste študentje lahko igrali, da ste lekarniški farmacevti. Vsak bo imel na voljo 10 minut s pacientom-igralcem, da iz njega spretno “izvleče” potrebne podatke ter mu ustrezno svetuje. Strokovna komisija bo na kraju dogodka podala ocene.
Vsekakor velja omeniti, da je to zadnje izmed treh tekmovanj, ki v skupnem seštevku zmagovalcu prinašajo nagrado v obliki udeležbe na IPSF kongresu v Zimbabveju.

FACEBOOK DOGODEK

Na strokovnem večeru in delavnici bo vstop prost za vse, pogumni pa se boste lahko na tekmovanje prijavili preko spleta. Vljudno vabljeni!