Zdravila po meri

Članek je objavil: DŠFS Objavljeno: 10 marec, 2016 Posodobljeno: 10 marec, 2016
Cover photo 1

Prihaja novost – strokovni dogodek Zdravila po meri! Končno nekaj drugačnega, vendar nič manj zanimivega kot ste bili do sedaj vajeni pri strokovnih večerih. Gre za večdnevni projekt s področja farmacevtske tehnologije. Namen dogodka je okrepiti znanje priprave formulacij ter tudi praktična izvedba te »umetnosti« izdelave farmacevtskih oblik. Dogodek bo sestavljen iz uvodnega predavanja ter iz tekmovanja. Da, gre za enega izmed tistih tekmovanj, pri katerem z dobro uvrstitvijo nabirate točke in se potegujete za glavno nagrado – kotizacijo za udeležbo na 62. svetovnem kongresu IPSF v Zimbabveju!

Projekt je že stalnica na svetovnih kongresih IPSF-ja, v taki obliki pa ga bomo pri nas izvajali prvič! Začelo se bo z uvodnim predavanjem, ki bo 10.3.2016 ob 18.00 v predavalnici PD. Pridružila se nam bosta izr. prof. dr. Odon Planinšek in mag. farm., spec. Simona Mitrovič, vodja Galenskega laboratorija v UKC Ljubljana, ki nam bosta predstavila, kako se izdelovanja novih formulacij lotevajo v galenskem laboratoriju oziroma v industriji. Na predavanju pa boste lahko izvedeli nekoliko več o samem tekmovanju.

Na tekmovanje, ki bo potekalo 17.3. in po potrebi še 18.3.2016, se bo treba prijaviti. Prijave se bodo odprle v petek 11.3.2016 ob 20.00. Ker je v laboratoriju omejeno število mest, se bo v primeru večjega števila prijavljenih izvedel vstopni test.

Na dan tekmovanja boste imeli tekmovalci 3 ure časa, da iz vnaprej podane zdravilne učinkovine in pomožnih snovi sestavite čim bolj primerno farmacevtsko obliko ter tudi ustrezno argumentirate izbiro posameznih sestavin in same farmacevtske oblike za dano indikacijo. Ker je varnost vedno na prvem mestu, imejte vsi tekmovalci s senoj ustrezno laboratorijsko opremo (halja, očala, rokavice).

Dogodek bo nekaj posebnega, izjemno zanimivega in tudi znanja polnega, zato le glej, da ga ne zamudiš! 😉