26. Interdisciplinarni Poletni Farmacevtski Tabor

Prejšnji teden smo se družili na že 𝟐𝟔. 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐝𝐢𝐬𝐜𝐢𝐩𝐥𝐢𝐧𝐚𝐫𝐧𝐞𝐦 𝐏𝐨𝐥𝐞𝐭𝐧𝐞𝐦 𝐅𝐚𝐫𝐦𝐚𝐜𝐞𝐯𝐭𝐬𝐤𝐞𝐦 𝐓𝐚𝐛𝐨𝐫𝐮 (𝐈𝐏𝐒𝐂) z naslovom Skozi oči možganov, ki je potekal v CŠOD Fara v Kostelu med 15. in 20. julijem⛺️.

Namesto mednarodnim študentom farmacije je bil tabor letos namenjen interdisciplinarnemu povezovanju študentov različnih študijskih smeri s cele Slovenije. Z veseljem smo na taboru pozdravili kar 60 študentov Fakultete za farmacijo, Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, Biotehniške fakultete, Fakultete za elektrotehniko in Fakultete za socialno delo, vseh članic Ljubljanske Univerze.

Med našim enotedenskim druženjem ob Kolpi smo gostili številne predavatelje, ki so za nas pripravili interaktivne delavnice, na katerih smo spoznali nove učinkovine za zdravljenje kognitivnih in nevrodegenerativnih bolezni možganov, se pogovarjali o duševnem zdravju, naučili osnove slovenskega znakovnega jezika, raziskovali AEQ metodo in sodelovali na treningih mehkih veščin. Izjemno veseli smo bili tudi obiska predstavnikov iz podjetij 𝐋𝐞𝐤 in 𝐊𝐫𝐤𝐚 na našem kariernem popoldnevu💊.

Poleg pestrega izobraževalnega programa pa smo se na taboru tudi izjemno zabavali, plavali in raftali na Kolpi, zvarili Kreftovec in spoznavali zdravilne rastline v naši okolici, tekmovali v številnih športnih igrah, se oblekli v zanimive oprave za večerno dogajanje, predvsem pa se med seboj dodobra spoznali in spletli kar nekaj novih prijateljstev🕺🎉.

Vsem udeležencem in članom organizacijske ekipe se za sodelovanje pri projektu najlepše zahvaljujemo; brez vas IPSC ne bi bil mogoč. Izjemno hvaležni smo tudi za vso podporo, ki smo jo prejeli od sponzorjev in donatorjev, ki so pomagali soustvarjati letošnji tabor👏.

Se vidimo naslednje leto! 🫶