Božični bazar 2020 malo drugače

Letošnje leto polno izzivov je na glavo postavilo tudi naš tradicionalni decembrski projekt – božični bazar. Omejitev gibanja na občine in razni ukrepi za zajezitev Covid-19 pandemije so v naše življenje prinesli pomanjkanje stikov in druženja, ki je zelo prizadelo predvsem številne starostnike, ki so se bili primorani odpovedati obiskom svojih najdražjih.

Ker se v DŠFS zavedamo, da je december predvsem mesec ljubezni, miru in obdarovanja, smo se odločili, da letos združimo moči in poskusimo pričarati nasmeh na obraz starostnikov v DEOS Center starejših Notranje Gorice.

Pod spretnimi rokami naših študentov so tako nastale številne voščilnice, v sodelovanju s Fakulteto za farmacijo pa smo za starostnike izdelali tudi čajne mešanice in razkužila – pri tem se želimo še posebej zahvaliti prof. Kreftu in prof. Štruklju, ki sta nam bila pripravljena pomagati tudi v teh zahtevnih časih. Pri obdarovanju nam je na pomoč priskočila tudi študentka, katere družina ima doma ekološko kmetijo, da smo lahko obdarovancem malo posladkali praznične dneve s suhim sadjem in medom.

Iskrena hvala vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri izvedbi projekta, naj so spodnje nasmejane slike poplačilo za ves vaš trud!

Kratek zapis o naši čudoviti akciji je objavil tudi DEOS – Center starejših Notranje Gorice, na voljo pa je na naslednji povezavi.