EPSA Annual Congress

Med 25. in 31. oktobrom je v Lyonu v Franciji potekal Letni Kongres Evropske zveze študentov farmacije (EPSA). Udeležilo se ga je 14 študentov naše fakultete, ki so pridobivali nova znanja in spoznavali študente farmacije iz cele Evrope. Tematika kongresa je bila “Pharmaceutical Revolution”, izobraževalni program pa se je začel s simpozijem, na katerem smo lahko prisluhnili številnim francoskim in tujim farmacevtom. Program se je nadaljeval s številnimi delavnicami in treningi mehkih veščin, ki so študentom omogočili mreženje in razvijanje kompetenc, pomembnih za študij in nadaljno kariero. 

Hkrati je na kongresu potekalo tudi zasedanje 62. EPSA generalne skupščine, kjer sta nas kot uradna delegata zastopala predstavnica za stike z EPSA, Sanja Martinović in predstavnik za stike z IPSF, Klemen Bele. Predstavniki evropskih farmacevtskih društev ter EPSA ekipa so debatirali o raznih aktualnih vprašanjih, katerih skupen cilj je še izboljšati pridobivanje  strokovnega znanja, mehkih veščin ter mobilnosti in medkulturnega zavedanja med študenti farmacije.

Poleg izobraževalnega programa se je odvijal tudi bogat socialni program, saj je vsak večer potekala drugačna tematska zabava. Eden izmed najbolj zanimivih večerov je bil kot vedno International night oziroma mednarodni večer, kjer se vsaka delegacija predstavi z domačimi specialitetami. Tako imajo udeleženci v eni sami dvorani možnost okusiti tradicionalno hrano in pijačo iz celotne Evrope. Teden se je zaključil s prestižno Gala zabavo v palači. Študentje smo bili kar malce žalostni, ker se je kongres zaključeval, hkrati pa smo bili veseli vseh novih poznanstev, znanj in izkušenj, ki smo jih pridobili tekom celega tedna.

Na kongresu smo zelo uživali in komaj čakamo naslednjega!