Jesenski del Kapsule priložnosti

Novembra je bilo na Fakulteti za farmacijo še posebej pestro in karierno obarvano. Na jesenskem delu Kapsule priložnosti smo tekom desetih dogodkov gostili več kot 30 gostov. V prvem tednu smo podrobneje spoznali možnosti dela v raziskovalni dejavnosti in industriji. Nato smo spoznali najnovejše trende v farmacevtski industriji, začutili zagon in se opremili s praktičnimi nasveti za začetek kariere. Teden smo zaključili s predstavitvijo dela strokovnega sodelavca in področjem marketinga ter prodaje.

V drugem tednu so nas na fakulteti obiskali zaposleni iz biofarmacevtike v Mengšu, ki so nam približali enega najstrožje reguliranih področij farmacije. Sledilo je še spoznavanje različnih poklicnih možnosti v enem največjih slovenskih podjetij-Krka. Drugi teden projekta smo zaokrožili z javljanjem v tujini živečih farmacevtov, ki so nam poleg svoje karierne poti, predstavili še globalni pogled na farmacevtsko industrijo. 

V tretjem tednu smo se povezali s podjetjem Veeva in predstavili do sedaj še precej novo področje možnosti dela za farmacevte, IT podpora farmacevtski industriji. Čeprav je lekarniška dejavnost in področje specializacije med študenti najbolj poznano, sta kolegici iz lekarn z zabavnimi anekdotami sprožili mnogo zanimivih vprašanj. Z zanimanjem sta nas pritegnila tudi klinična farmacevta iz Onkološkega inštituta in geriatričnega oddelka UKC, ki sta prikazala njun vsak dan in izzive s katerimi se srečujeta.  

Projekt Kapsula priložnosti smo zaključili s četrtim tednom predavanj, kjer smo se srečali s področjem vodenja farmacevtskega podjetja in kakšne so potrebne kompetence dobrega vodje. Konkretno smo se srečali s številkami in spoznali področje financ, kjer običajno delujejo farmacevti z dvojno izobrazbo. 

Najlepša hvala vsem gostom, ki ste si z veseljem vzeli čas za predstavitve, bodisi na fakulteti ali preko spleta. Iskrena hvala tudi vsem vam dragi študentje, ki ste se družili z nami ob popoldnevih. Upamo in verjamemo, da ste poleg bolj klasičnih, spoznali tudi nekaj drugačnih, manj tradicionalnih poklicnih možnosti, ki jih danes prinaša farmacevtska industrija.