Kozmetološki karierni dan

Dober začetek novega študijskega leta smo s Kozmetološkim kariernim dnem zabeležili tudi Projekti kozmetologije. Namen dogodka je bil študentom Fakultete za farmacijo predstaviti poklice, ki so povezani s kozmetologijo in kozmetičnimi izdelki.
Čeprav bi marsikdo pomislil, da bo dogodek obiskan le s strani kozmetologov, so se nam pridružili tudi študentje drugih smeri, saj je pri predstavljenih poklicih najpomembnejša ljubezen in zanimanje za kozmetični trg.

V torek, 25. oktobra, smo se ob 17. uri zbrali v predavalnici PD. Prva gostja Kozmetološkega kariernega dne je bila Eva Pintarič, diplomirana kozmetologinja, ki v slovenskem podjetju Kinezika opravlja delo razvojnega tehnologa. Spregovorila je o je svojih nalogah in izzivih, s katerimi se sooča tekom svojega vsakdana. Naslednja se nam je predstavila Simona Mohar Karakatič, magistra farmacije, ki jo je ljubezen do kozmetike vodila, da se je usmerila na področje regulative kozmetičnih izdelkov. Proizvajalcem kozmetike pomaga pri pripravi registracijske dokumentacije in ocene varnosti kozmetičnih izdelkov. Nazadnje se nam je na odru pridružila še študentom
dobro znana izredna profesorica Nina Kočevar Glavač, magistra farmacije, ki je ena od ustanoviteljev certifikata, namenjenega kozmetičnim izdelkom, CosmEthically ACTIVE. Predstavila nam je, kako poteka postopek certificiranja in katerim pogojem mora izdelek zadostiti, da lahko pridobi omenjeni certifikat. Dogodek smo zaključili z okroglo mizo, kjer so predavateljice odgovarjale na vprašanja študentov.

Polni novih znanj in idej za karierne možnosti, ki na nas čakajo v prihodnosti, smo zapustili prostore Fakultete za farmacijo. Zahvaljujemo se vsem trem predavateljicam, da so se udeležile našega dogodka in nam predstavile svoje delo, ter Fakulteti za farmacijo, da je dogodek podprla.

Vabimo vas, da se še naprej udeležujete dogodkov Projektov kozmetologije in z nami širite obzorja!