Spomladanski bazar

Ob sprehajalnih poteh lahko že lep čas občudujemo cvetje vseh barv v polnem porastu. Drevesa vabijo čebele na oploditev, tulipani in narcise bujno uspevajo na vrtovih vseh ličnih gospodinjstev in parki so polni na klopci sedečih družb, ki so se malico odločile pojesti kar zunaj.

V duhu tega smo na Fakulteti za farmacijo pripravili spomladanski bazar, ki je potekal od 12. do 14. 4. 2022. Gre za dobrodelni projekt, kjer študentje izdelamo različne izdelke – letos smo pripravili masažne ploščice iz kakavovega masla, kopalne kroglice za penasto kopel in čudovita leščila za ustnice v rdečkastih odtenkih, ki so krasila stojnico. Dodatno so lepo dišale vrečke s sivko, ker pa se v velikonočnem času prilega tudi nekaj sladkega, smo člani humanitarne skupine napekli sveže pecivo, ki so si ga ob kavi in zelenem čaju lahko privoščili od študija utrujeni obiskovalci fakultete.

Zbrana sredstva smo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije namenili slovenski štiričlanski družini, ki se je zaradi neprizanesljivih razmer znašla v stiski. Starejši sin ima cerebralno paralizo četrte stopnje in je zato priklenjen na voziček, mati pa zaradi oskrbe ne more delati. Oče prav tako zaradi zdravstvenih težav ni sposoben za delo in prejema le manjše nadomestilo. Denar bo šel za obnovo strehe, ki je začela zamakati in je v stanovanju zato prisotna vlaga.

Vsem, ki ste pomagali pri organizaciji in izvedbi bazarja ali pa stojnico zgolj obiskali in prispevali svoj delček, se iskreno zahvaljujemo. Upamo, da se naslednje leto spet vidimo v čim večjem številu. 😊