Strokovna ekskurzija v Medis

V ponedeljek, 20. marca 2023, je skupina več kot 50 študentov obiskala podjetje Medis, vodilo samostojno podjetje za trženje zdravil in medicinske opreme v Srednji in Vzhodni Evropi.

Naš obisk se je pričel z uvodnim nagovorom in predstavitvijo podjetja s strani direktorice dr. Martine Perharič, mag. farm. V svojem govoru je predstavila delovanje podjetja Medis, njegovo vizijo in strukturo, ter nas hkrati spodbudila k odprtemu razmišljanju in želji po raziskovanju. Prikazala nam je delovanje različnih oddelkov, možnost štipendiranja in se na koncu dotaktnila tudi Medisovih nagrad, ki jih podjetje podeli za izstopajoče raziskovalne dosežke. Po tem je sledila zgodba dveh zaposlenih, ki sta svojo pot v Medisu pričela kot Medisova štipendista.

V drugem delu smo si lahko ogledali skladišče podjetje in se pogovarjali z zaposlenimi v Medisu. Vsak oddelek je namreč pripravil svojo stojnico, na kateri je potekala predstavitev njihovega dela. Tako smo udeleženci dobili odlično priložnost za pogovor z vodjami oddelka in postavitev naših vprašanj. Predstavili so se nam oddelki za regulativo, za kakovost, za trženje zdravil brez recepta, medicinskih pripomočkov, prehranskih dopolnil in prehrane za dojenčke, za trženje izdelkov za medicinsko estetiko in oddelek za oskrbo bolnišnic in drugih ustanov z bolnišničnimi zdravili in medicinsko opremo. Študenti smo tako pridobili veliko novega znanja, ne samo o podjetju samem, ampak tudi o zaposlitvenih možnostih farmacevtov po končanem študiju.

Med vsemi pa je bila priložnost t.i. hitrih zmenkov tista, ki je naše študente najbolj navdušila. Gre za priložnost, kjer smo se lahko pogovorili z Medisovo kadrovsko službo in tako še pobližje spoznali podjetje.

Iskrena hvala podjetju Medis za organizacijo dogodka, ki je navdušil marsikaterega študenta farmacije.