Strokovni večer: Depression Awareness

Skupaj s Twinnetom smo pripravili strokovni večer z naslovom Depression Awareness. Tematika strokovnega večera se navezuje na temo Twinneta, ki se je glasila Mental Health: Depression and anxiety.

Strokovni večer je prav zaradi naših tujih gostov s Poljske potekal v angleščini. Prvo je nastopila dr. Vesna Švab, ki je pokrila tematiko medikamentoznega zdravljenja depresije. Sledil je kratek Slido test, kjer smo utrdili naše na novo pridobljeno znanje. Naslednja je bila dr. Špela Selak, ki nas je na žalost spremljala preko Zooma, ampak kljub vsemu pritegnila zanimanje poslušalcev, saj je v prvem delu pozdravila naše Twinnet kolege kar v poljščini. Govorila je na splošno o duševnih motnjah in o kampanji Nisi okej? Povej naprej.

Kot zadnji je nastopil še Sašo Dudić. Pripravil je kratko predstavitev in osebno izpoved o njegovi izkušnji s premagovanjem depresije in drugih težav. Študenti so mu na koncu lahko tudi postavili vprašanja. Vpeljava osebne izkušnje v strokovni večer je bila s trani študentov zelo dobro sprejeta.