Strokovni večer: Dermadiagnostika – bistvo je očem nevidno

Po uspešnem novembrskem prvem kozmetološkem strokovnem večeru, se je po krajšem predahu v predavalnicah Fakultete za farmacijo ponovno govorilo o kozmetoloških tematikah.

Tema, ki smo jo izbrale za to priložnost, je bila dermadiagnostika. Gre za področje, ki je v zadnjih letih zelo napredovalo in postaja vse pomembnejše tudi v Sloveniji, zato se nam je zdelo prav, da ga predstavimo tudi našim študentom. Metode dermadiagnostike dajejo vpogled v stanja kože, ki so očem nevidna, razkrivajo njene parametre ter na podlagi le-teh omogočajo pravilno izbiro nege in izdelkov. Vodilno
podjetje, ki se pri nas ukvarja z dermadiagnostiko, je Aikon Academy, zato smo kot gostjo strokovnega večera povabili soustanoviteljico Aikon kozmetike in Aikon akademije, Nino Glamuzina Krajnc, med. spec. kozmetične terapije.

V sredo, 20. aprila, ob 17.30 so se klopi predavalnice P1 na Fakulteti za farmacijo napolnile s študenti. Strokovni večer, ki je sledil, je bil vse prej kot običajen, saj je gospa Krajnc predstavljene metode izvedla tudi v živo na prostovoljki, s čimer so študentje lahko videli, kako izgleda dermadiagnostični pregled v praksi. Kar smo se naučili med predavanjem, smo nato preizkusili v obliki nagradnega kviza. Predavalnico smo zapustili zadovoljni, polni vtisov in novih znanj.

Ekipa projektov kozmetologije bi se rada zahvalila Aikon Academy za odlično izvedeno predavanje, pomoč pri pripravi brošure in sponzoriranje našega dogodka.

Vabimo vas, da se še naprej udeležujete naših dogodkov in z nami širite svoje znanje!