Twinnet 2023

Med 7. in 11. oktobrom je potekal prvi del Twinnet izmenjave študentov naše fakutete s študenti farmacije iz Košic, Slovaška.

V sklopu Twinnet programa je v torek, 10. oktobra 2023 potekal strokovni večer v angleščini z naslovom Let’s talk about STDs. Dogodek so podprli UL Fakulteta za farmacijo, Mladinsko združenje za promocijo zdravija in Ministrstvo za zdravje. Znotraj izobraževalnega dela smo obiskali tudi Kemijski inštitut v Ljubljani, bolnišnično lekarno UKC in se udeležili treninga mehkih veščin.

Vzporedno z izobraževalnim programom pa se je odvijat tudi turistični in družabni del izmenjave. Našim slovaškim prijateljem smo razkazali znamenitosti Ljubljane ter jih peljali na izlet v Radovljico in na Bled. V Radovljici smo obiskali Lekarniški in alkimistični muzej. Na Bledu smo se sprehajali ob jezeru ter občudovali čudovito pokrajino iz hriba Ojstrica.

Slovaškim študentov smo v teh petih dneh želeli čim bolje predstaviti našo fakulteto, državo in kulturo. Za njih smo pripravili tako imenovani Slovenski večer, kjer so lahko poskusili slovenske dobrote kot so žganci, sirovi štruklji, prekmurska gibanica, potica, itd. Zavrteli pa smo se tudi v ritmih slovenske narodno-zabavne glasbe.