Twinnet 2024 – 1.del

V začetku marca je potekal prvi del izmenjave Twinnet v okviru Evropske farmacevtske študentske asociacije (EPSA). Obiskali so nas študentje farmacije iz Francije, mesta Nantes. Za dobrodošlico smo jim pripravili slovenski večer, kjer so lahko poskusili tradicionalno slovensko hrano. Peljali smo jih po našem glavnem mestu, kjer smo jim razkazali največje znamenitosti Ljubljane, od gradu do Zmajskega mosta.

Tema izmenjave je ‘’Odvisnost’’, zato smo jim na to temo pripravili zanimive strokovne obiske po različnih slovenskih ustanovah, ki se ukvarjajo s problematiko odvisnosti v Sloveniji, kot sta DrogArt in CZOPD.

Pripravili smo tudi strokovni večer z naslovom ‘’Addiction – drug is a bug!’’, kjer nam je prof. dr. Borut Božič predaval o tem, kako se javno zdravstvo spopada s problematiko odvisnosti, prof. dr. Lucija Peterlin Mašič nas je izobrazila o uporabi prepovedanih substanc v Sloveniji, dr. Marko Živin pa je strokovni večer zaključil s predavanjem o patofiziologiji odvisnosti.

Udeleženci so sodelovali tudi na treningih mehkih veščin, lepo vreme pa nam je dobro služilo na izletih do Pirana in Bleda, kjer so si lahko študentje iz Nantesa ogledali še ostale lepote Slovenije.

Najlepša hvala vsem udeležencem, predvsem pa obiskovalcem iz Francije in njihovi asociaciji študentov farmacije iz Nantesa (ANEP). Komaj čakamo, da vas obiščemo konec meseca marca!