Twinnet 2024 – 2. del

Konec marca smo študentje Fakultete za farmacijo vrnili obisk našim prijateljem iz Nantesa, Francije. Drugi del izmenjave Twinnet v okviru Evropske farmacevtske študentske asociacije (EPSA) je potekal od 22. marca do 28. marca 2024.

Najprej so nas peljali na ogled mesta, pripravili so nam tudi okusno dobrodošlico, kjer smo se lahko najedli rogljičkov in drugih tradicionalnih dobrot iz Bretanije. Ogledali smo si njihovo fakulteto, kjer smo imeli tudi zanimive delavnice na temo javnega zdravja. To je bila odlična priložnost, kjer smo lahko primerjali javnozdravstveni sistem v Franciji s sistemom, ki ga imamo v Sloveniji.

Čez teden smo si ogledali njihove znamenitosti, kot na primer grad vojvode Bretanije, odpeljali pa so nas tudi na ogled dveh bližnjih mest, obalnega mesta Pornic in prijetnega Clissona.

Ogledali smo si tipično lekarno v Nantesu, z njenim lastnikom pa smo se lahko pogovarjali o tem, kako je farmacevt vključen v zdravljenje odvisnikov in kako lahko kot lekarnarji vplivamo na odnos družbe do odvisnikov. Imeli smo tudi priložnost obiskati proizvodnjo največjega distributerja zdravil v Franciji – OCP.

Lepo se zahvaljujemo francoskim udeležencem izmenjave za fantastičen in zanimiv teden v Franciji. Z vami smo ustvarili nepozabne spomine!