SEP Slovenia : Covid-19 = 1 : 0

Motiviranosti, da nam letos kljub slabi napovedi in odpovedi Student Exchange Programme-a (SEP) v veliko državah, uspe izvesti program, ni mogel preprečiti nihče, niti virus. 

Za nami sta dva prekrasna in zelo zabavna meseca gostovanja tujih študentov iz celega sveta v Sloveniji. Prišli so iz Južne Koreje, Tajvana, Finske, Portugalske, Srbije, Češke, Slovaške, Poljske, Nemčije, Egipta in Libanona. Za slednji dve državi, smo morali porabiti kar nekaj živcev in poznanstev za pridobitev viz, a se je na koncu vse super izšlo in tako je SEP lahko bil zares multikulturen.

Obe, julijska in avgustovska skupina, sta se zelo povezali, kar se je kazalo kot skoraj vsakodnevno druženje v centru, treking na Ljubljanski grad, Rožnik, Šmarno goro, Pohorje, uživanje ljubljanskega nočnega življenja, mednarodne kulinarične večerje v njihovih stanovanjih in veliko več. Želeli smo, da se študentje za mesec dni počutijo, da so tukaj zares doma, z dnevnimi odhodi na prakso, nakupovanji živil, uživanjem tempa mesta …

Med vikendi smo SEP študente z zelo številčno ekipo Poletne recepcije, ki se ji na tem mestu iz srca zahvaljujemo, vozili na organizirane izlete. Očiten zmagovalec je bila vožnja z ladjico med Sečovljami in Koprom, vmesnim kopanjem in tradicionalnim primorskim kosilom. Peljali smo jih še v Škocjanske jame, Kranjsko goro, Planico, Bled in v Osilnico, kjer smo se priključili IPSC-ju o katerem lahko več preberete v tem prispevku.

Organizirali smo tradicionalno slovensko večerjo v Figovcu, kjer se nas je zbralo skoraj 30 in tudi noč se je končala tradicionalno slovensko (beri: izjemno zabavno). 

Ob poslavljanju nam je bilo resnično hudo, saj smo se zares povezali.

Veliko slovenskih študentov je letos odšlo na SEP po Evropi in po svetu, med drugim tudi v države kot Tanzanija, Iran in Koreja. Izredno smo veseli za vse, ki so si upali stopiti iz svoje cone udobja in vemo, da so jih te izkušnje zaznamovale za vse življenje. 

Zahvalili bi se tudi vsem mentorjem na FFA, Kemijskem inštitutu, Kliniki Golnik, v Gorenjskih lekarnah, Lekarnah Maribor in lekarni Bistrica za kvalitetne in poučne prakse.